Det bliver mere og mere udbredt at arbejde hjemme efter at det har vist sig at være rimelig effektivt. Det betyder dog også, at kontoret flytter ind i hjemmet, og det indebærer også en kontorstol. De fleste kontorstole kører på hjul, og de er ikke nødvendigvis særligt skånsomme mod trægulvet eller tæppegulvet derhjemme i stuen eller inde på kontoret. Derfor er det vigtigt at have et godt stoleunderlag.

Hvad er et stoleunderlag?

Et stole underlag er et stykke plast, ofte PET eller PVC eller lignende, der lægges under kontorstolen, så den ikke slider på gulvet. Det er ofte en større måtte, så stolen kan køre frem og tilbage, og måske endda fra side til side, uden at køre ud på gulvet. Stoleunderlaget giver samtidig mere friktion på stolens hjul, så den ikke skrider, mens man sidder og arbejder. De fleste stole underlag er gennemsigtige og kan derfor bruges i de fleste miljøer uden at skille sig for meget ud, men man kan også få nogle, der er er farvede. Desuden er det vigtigt at vide, at der bruges forskellige underlag afhængig af rummets gulv: Et underlag til tæppegulv har pigge på, så det sider fast i tæppet, mens et underlag til trægulv ikke har pigge.

Hvorfor bruger man et stoleunderlag?

Et stole underlag er typisk noget, som man bruger for at beskytte sit gulv. Samtidig er underlaget også med til, at stolen kører bedre rundt, fordi underlaget er plant og har derfor ikke riller eller andet, der kan forstyrre kørslen, som kan være tilfældet ved et trægulv eller et tæppegulv. Dette giver ikke kun en bedre bevarelse af gulvet, men også af stolen og generelt en bedre siddekomfort, fordi stolen er nemmere at styre.

Er der nogen forskel på de forskellige typer af stoleunderlag?

Ja, der er faktisk en stor forskel på de forskellige typer af stoleunderlag. De fleste mennesker ved ikke engang, at der findes forskellige typer af stole underlag. Det er dog vigtigt at have kendskab til de forskellige typer, især fordi rummets gulv eksempelvis har betydning for, hvilket underlag der er mest effektivt. Man kan også få gulvbeskyttere i tekstil i stedet for plastikmåtter, hvilket i bund og grund egentlig er måtter, der er beregnet til at kontorstolen kører rundt på den. Tekstilunderlag har desuden andre fordele, som eksempelvis at akustikken i rummet mindskes, og så kan tekstilunderlaget give et bedre udtryk i rummet sammenlignet med et plastikunderlag, men kørselseffektiviteten er også anderledes.

Et stole underlag er praktisk til at beskytte gulvet mod kontorstolens hjul, og kan samtidig være med til at give en mere komfortabel arbejdsdag i hjemmekontoret.